A magyar csapat a pályán, a szurkolók a lelátón harcoltak - Videó

A rendőrség letartóztatott egy magyar szurkolót rasszista bántalmazás miatt.


Anglia Magyarország elleni világbajnoki selejtezőjének korai szakaszát csúnya jelenetek zavarták a Wembleyben.

Alig kezdődött el a mérkőzés, a magyar rajongókat máris rendőrök ellen láthatta mindenki harcolni. A rendőrség később azt mondta, hogy „kisebb rendbontás” azután következett be, hogy a tisztek megkíséreltek letartóztatni egy nézőt faji bántalmazás miatt.

„Röviddel a mérkőzés kezdete után a tisztek beléptek a lelátóra, hogy letartóztassanak egy nézőt egy faji súlyosbított közrendi szabálysértés miatt” - olvasható a Fővárosi Rendőrség közleményében. „A rendőrök mikor letartóztatták a férfit, kisebb rendbontás tört ki más nézők bevonásával. A rend gyorsan helyreállt, és további incidensek ebben a szakaszban nem történtek.”

Az erőszak röviddel később lecsillapodott, azonban a hangulat ismét a megbolondult, miután Sallai Roland a 24. percben büntetőből vezetést szerzett Magyarországnak. Anglia gyorsan tudott válaszolni, John Stones a 36. percben egyenlített. A gólok tekintetében több nem történt, így a végeredmény 1-1- lett. A felek múlt havi budapesti találkozóját, amelyet Anglia nyert 4-0-ra, a Raheem Sterlingre és Jude Bellinghamre célzott rasszista megjegyzések árnyékolták be. A FIFA elrendelte Magyarországnak, hogy a szurkolók rasszista magatartása miatt két hazai mérkőzést is zárt kapuk mögött kell lejátszaniuk, az egyiket két évre felfüggesztve.

A szurkolótábort ismét górcső alá vették Londonban, az utazó szurkolók dühöngtek, ahogy az angol játékosok letérdeltek a mérkőzés kezdete előtt. Ezt követően jött a verekedés, a rendőrök pedig gumibottal próbálták irányítani a tömeget.Forrás: talksport.com
Borítókép/Fotók: talksport.com

Videók