Zlatko Dalic: nincs bennem megbánás semmi miatt

Újabb döntőt buktak a horvátok, ők a szimpatikus örök vesztesek?


 Most sem sikerült trófeát nyernie a Horvát válogatottnak egy nemzetközi tornán, ezúttal gól nélküli rendes játékidőt követően tizenegyesekkel maradtak alul a spanyolokkal szemben. A lefújás után Zlatko Dalic szövetségi kapitány és a büntetőjét elhibázó Lovro Majer nyilatkoztak.

„Először is, gratulálok Spanyolországnak és a futballistáimnak a nagyszerű rangadóhoz. Köszönet a szurkolóknak, remek támogatást adtak. Vesztettünk – ez túl rossz – de büszkének kell lennünk. Eljutottunk az utolsó állomásig, de nem sikerült diadalt aratni. Néha nyersz, néha kikapsz. A tét magas volt, a játék kemény és az ellenfél kiváló. Megint 120 percet futottunk. Jók voltunk, felvettük velük a harcot. Nincs bennem megbánás semmi miatt” – osztotta meg gondolatait Dalic.

„Szomorúak vagyunk – különösen én, mert nem tudtam értékesíteni a büntetőm – de ilyen a foci. Mindent beleadtunk, amit csak tudtunk, de tizenegyekkel alul maradtunk. Jól teljesítettünk a Nemzetek Ligájában” – szomorkodott Majer.

A horvát válogatott az elmúlt nemzetközi tornákon nyolcszor kényszerült hosszabbításra, hatszor tovább is jutottak, – ebből négyszer tizenegyespárbajban – azonban két kudarcukat épp vasárnapi ellenfelükkel szemben könyvelhették el.

Borítókép: Getty Images

Videók