Marco Rossi: Elégedett vagyok a döntetlennel

A magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint játékosai nagyon megszenvedtek az egy pontért.


A magyar válogatott gól nélküli döntetlent játszott szerdán a csoportot vezető oroszok vendégeként a labdarúgó Nemzetek Ligája másodosztályának megfelelő B divízió negyedik fordulójában.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese a pontosztozkodással maradt a négyes második helyén egy ponttal lemaradva a két éve vb-negyeddöntős oroszoktól, illetve négy ponttal a törökök és öttel a szerbek előtt.

"Nagyon elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával, végig harcoltak, nagyon megszenvedtek az egy pontért" - jelentette ki a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Marco Rossi szövetségi kapitány, aki kifejtette, támadásban azért nem sikerült olyan jól játszani, mert a széleken kevésbé volt hatékony a válogatott, mint az ezt megelőző mérkőzéseken.

"Ez volt az eddigi legnehezebb találkozónk, akár gólt is kaphattunk volna, így elégedett vagyok a döntetlennel. De azért vagyok büszke, mert a játékosok 95 percen át oroszlánként küzdöttek, ezen az sem változtatott volna, ha kikapnak" - tette hozzá.

A magyar válogatott legközelebb november 12-én az év legfontosabb mérkőzésén Izlandot fogadja Európa-bajnoki pótselejtezőn a Puskás Arénában, majd Szerbiát és Törökországot látja vendégül három, illetve hat nappal később a Nemzetek Ligája utolsó két fordulójában.

Nemzetek Ligája, B divízió, 3. csoport, 4. forduló:
Oroszország-Magyarország 0-0

Moszkva, v.: Michael Oliver (angol)
sárga lap: Ozdojev (34.), Kudrjasov (63.), illetve Botka (24.), Fiola (71.), Szalai A. (86.)

Oroszország:

Sunyin - Szmolnyikov, Szemjonov, Kudrjasov, Zsirkov (Karavajev, 67.) - Mirancsuk (Bakajev, 55.), Zobnyin, Ozdojev (Szobolev, 81.) - Ionov (Gazinszkij, 67.), Dzjuba, Kuzjajev (Mosztovoj, 55.)

Magyarország:

Dibusz - Botka, Orbán, Szalai A. - Nego, Sigér, Kalmár (Schäfer, 76.), Holender (Fiola, a szünetben) - Gazdag (Nagy, a szünetben) - Szalai Á. (Könyves, 83.), Nikolics (Varga, 61.)

Borítókép: Anton Novoderezhkin\TASS via Getty Images

Sport365.hu - Bravúrpont Moszkvából! Nem bírt el a magyar csapattal Oroszország

A magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája negyedik fordulójában Moszkvába látogatott. A Dinamo stadionjában igaz harmadházzal, de nézők is jelen lehettek. A találkozót a magyar válogatott kezdte bátrabban a második percben egy kiugratás után Nikolicsot állította meg lesen a játékvezető. A 10. percben meg volt az első orosz helyzet is.

Videók