Dráma, tizenegyesek - elképesztő kisdöntő az első Nemzetek Ligájában - videó

Nem akartak megremegni a lábak, aztán...


Az angol labdarúgó-válogatott szerezte meg a bronzérmet a Nemzetek Ligája portugáliai négyes döntőjében, miután a vasárnapi helyosztón tizenegyesekkel legyőzte a svájci csapatot.

Az első félidőben az angolok több nagy lehetőséget is kihasználatlanul hagytak. A játékrész elején, a 3. percben Harry Kane a felső lécet találta el, később Raheem Sterling (14.), majd Dele Alli (36.) előtt adódott komoly helyzet, de előbbi lövését Yann Sommer védte, utóbbi pedig fejjel nem célzott pontosan. Az angolok a labdabirtoklás tekintetében is fölényben játszottak.
 
A második játékrészt jobban kezdték a svájciak, és helyzetet is kialakítottak: az 57. percben Granit Xhaka lövését hárította Jordan Pickford. 
 
A hajrához közeledve úgy tűnt, még a rendes játékidőben eldől a mérkőzés - a 85. percben Callum Wilson közelről talált a kapuba -, de a játékvezető a videobírós elemzés után érvénytelenítette a gólt.
 
A hosszabbítást angol fölény jellemezte, döntés viszont nem született a kétszer 15 perc alatt, így következett a tizenegyespárbaj, melynek első öt körében mindenki betalált. A hatodikban Eric Dier szintén értékesítette a maga rúgását, a svájci Josip Drmic lövését viszont Pickford hárította.

Nemzetek Ligája, bronzmérkőzés:
Anglia-Svájc 0-0 - tizenegyesekkel: 6-5
    
Később:
döntő:
Hollandia-Portugália, Porto 20.45
 
Fotó forrása: TF-Images/Getty Images
 

Videók