Zinedine Zidane az új kiszemelt?

Habár sokáig Xabi Alonso tűnt a Bayern München legfőbb célpontjának a nyáron távozó Thomas Tuchel pótlására, a hírek szerint a Leverkusennél maradó spanyol helyett immáron Zinedine Zidane-t szeretnék magukhoz édesgetni a bajorok.


Amióta kiderült, hogy Tuchel biztosan leköszön a vezetőedzői posztról, lázasan igyekszik megtalálni a Bayern München az utódját. És bár első körben Xabi Alonsót kívánták megszerezni, mivel a Bayer Leverkusennél való maradását már bejelentette a spanyol, új lehetőségek után kellett néznie a bajor klub vezetőségének.

Az új opció pedig nem más a Marca hírei szerint, mint Zinedine Zidane.  A jelentések szerint már a kapcsolatot is felvették egymással az érintett felek, leginkább azt tudakolva a másiktól, mennyire érdekli őket a közös munka.

A korábbi francia világklasszis edzőként kétszer vállalt munkát a Real Madridnál, három Bajnokok Ligája és két La Liga győzelemre vezetve a királyiakat. 2021-es távozása óta a Juventus volt az egyetlen olyan érdeklődő, ahol komolyan felmerült vezetőedzőként a neve, de végül az az üzlet nem köttetett meg.

A Bundesliga-címet szinte biztosan elbukó bajorok mindeközben gőzerővel készülnek a 2-2-ről induló BL-negyeddöntős visszavágójukra az Arsenallal szemben. S ki tudja, lehet, mire az a találkozó elkezdődik, már a Zidane-témakör is előrébb tart majd.
 

(Fotó: Getty images)

Videók