Úgy tűnik, megint Dortmundból igazol a Bayern

Nem is olyan régen Mario Götze és Robert Lewandowski is a Borussia Dortmund csapatából igazolt a Bayern Münchenbe, most őket követheti a BVB újabb alapembere, Mats Hummels.


Ezt maga a Borussia sportigazgatója, Hans-Joachim Watzke jelentette be, szerinte nyáron Münchenbe igazol a védő. Watzke ennek ellenére mindent megtesz, hogy maradásra bírja a csapat kapitányát, ugyanakkor Hummels mellett Ilkay Gündogan és Henrik Mhitarjan szerződése is lejár 2017 nyarán, azaz ha nem hosszabbítanak, akkor most vagy januárban lehet pénzért elengedni őket.
 
 
Gündogan minden bizonnyal a Manchester City játékosa lesz, Hummels a Bayernben köthet ki. Hármuk közül Mhitarjan maradása a legvalószínűbb.
 
„Nem úgy tűnik, hogy mindhárom játékos szerződését meg tudjuk hosszabbítani – mondta Watzke.  – Ugyanakkor azt sem mondanám, hogy mindhárman távoznak majd. Amennyiben Hummels távozik, akkor szerintem München felé veszi az irányt, ami érthető, hiszen ott nevelkedett, szülei és testvére a mai napig ott élnek. Megértem, ha vissza akar térni, de úgy fogok érte harcolni, mint még senki másért.”
 
Hummels 2008-ban igazolt Dortmundba a Bayerntől, miután nem sikerült beverekednie magát a bajorok első csapatába. Érdekesség, hogy Robert Lewandowski 2014-ben ingyen, míg Mario Götze 2013-ban 45 millió euróért igazolt az egyik legnagyobb riválishoz.

Videók