Szalai Ádámék edzőt buktattak

Menesztette Markus Gisdolt a Köln, utódja a korábbi mester, Friedhelm Funkel lett.


Menesztette Markus Gisdol vezetőedzőt az 1. FC Köln, amely kiesőhelyen áll a német labdarúgó-bajnokságban.  Helyét Friedhelm Funkel foglalja el.

A tabellán utolsó előtti (17.) kölniek a 28. forduló vasárnapi játéknapján házigazdaként 3-2-re kikaptak Szalai Ádám csapatától, a Mainztól, ezt követően döntött a 2019 novemberében kinevezett Gisdol menesztéséről a vezetőség.

"Az edzőváltással új lendületet akarunk adni a csapatnak ebben a döntő fontosságú időszakban"
- mondta Horst Heldt sportigazgató.

Hozzátette, keserű volt a Mainz elleni vereség, mert a csapat nagyon meg akarta nyerni a találkozót, és bár ismét jól teljesített, mégsem sikerült pontot szereznie.

Hat fordulóval az idény vége előtt a Kölnnek 23 pontja van, hárommal kevesebb, mint az osztályozós helyen álló Arminia Bielefeldnek, valamint Dárdai Pál vezetőedző együttesének, a Hertha BSC-nek. 

A klub hétfő délutáni bejelentése szerint a szezon végéig a 67 éves Friedhelm Funkel irányítja a csapatot, aki 2002 februárja és 2003 októbere között már volt a Köln edzője. Akkor az együttes előbb kiesett a Bundesligából, ám a következő szezonban visszajutott. Funkel legutóbb a Fortuna Düsseldorf edzője volt, onnan tavaly januárban távozott.

Borítókép: Federico Gambarini - Pool/Getty Images

Videók