Szalai Ádám a hiányzó puzzle darab

A magyar válogatott futballista is megszólalt klubváltása után.


Mint arról korábban beszámoltunk, Szalai Ádám döntött sorsáról, és visszatér a több és biztosabb játéklehetőség érdekében korábbi sikerei helyszínére, a Mainzhoz.

Szalai az M1 aktuális csatornának adott interjúban elárulta: több megkeresése is volt a nyár folyamán, ám kivárt, mert addig mindenképp szeretne topligás csapatban szerepelni, amíg az "egészsége, kora és formája" engedi. 

"Azt éreztem, hogy az a döntés, ami hozzám a legközelebb áll, a Mainz. Nagyon örülök annak, hogy újabb két évet tölthetek el Mainzban" - fogalmazott. Hozzátette: bár a városba visszatéréskor nosztalgikus érzések töltötték el, innentől már csak az előtte álló időszakra fókuszál.

A válogatott kapcsán Szalai rámutatott: a nemzeti csapatban a klubjához hasonlóan nagy kihívások várnak rá és együttesére is.

Megvan Szalai új klubja - FRISSÍTVE

2021-ig írt alá a magyar csatár.

"Mindig akkor éreztem jól magam, amikor óriási kihívások elé néztem, és amikor olyan dolgokat kellett megvalósítani, amik nem voltak egyszerűek, és meg kellett küzdeni értük" - mondta. Kiemelte: az, hogy magas színvonalú bajnokságban szerepelhet, a válogatottnak is előnyére van. 

Az NB1.hu azt is kiszúrta, hogy a klub edzője és sportigazgatója ódákat zengett a visszatérő magyarról. 

"Szalai a hiányzó darab volt a kirakósban. Ádámnak olyan kvalitásai vannak, amelynek köszönhetően vezér tud lenni. Jó értelemben vett keménység jellemzi, kiválóan fedezi a labdát. A klubnál senkinek sem kell bemutatni őt. Örülünk, hogy a visszatérés mellett döntött" - fogalmazott Rouven Schröder sportigazgató.

Sandro Schwarz vezetőedző szerint egy igazi csapatemberrel bővült a Mainz kerete.

"Ádámnak remek fizikai adottságai vannak, állandó gólveszélyt jelent. Ismeri a klub filozófiáját, emellett egy igazi csapatember, aki mindent megtesz a sikerért" - fogalmazott a tréner.

Ódákat zeng Szalairól az edző és a sportigazgató

A magyar válogatott futballista is megszólalt klubváltása után.

Videók