Sir Alex, Hummels és Löw is Kloppot „reklámozza”

Sir Alex Ferguson, a Manchester United egykori legendás menedzsere, Mats Hummels, korábbi játékosa és Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya is megszólalt Klopp-ügyben.


A brit edzőlegenda a Kicker című német sportlapnak kifejtette: egy német edző "abszolút jó eséllyel" lehet sikeres a Premier League-ben. Ezzel arra utalt, hogy egybehangzó angliai sajtóhírek szerint a magyar válogatott kapus, Bogdán Ádám klubja, a Liverpool FC pénteken bemutatja a közelmúltban menesztett Brendan Rodgers utódjaként Jürgen Kloppot.

 
Ferguson úgy vélekedett: bár Felix Magath nem tudott eredményes lenni az angol élvonalban a Fulham élén, ez önmagában nem bizonyíték arra, hogy egy edző, aki a Bundesligában már bizonyított, ne lehetne sikeres a Premier League-ben. "Egyetlen érvet sem tudnék felhozni a német edzőkkel szemben" - mondta Ferguson.
 
Jürgen Klopp előző klubja, a Borussia Dortmund csapatkapitánya, Mats Hummels is megszólalt az edző liverpooli munkalehetőségével kapcsolatban. "Ő lenne a tökéletes megoldás. Semmi kétség, Klopp fantasztikus edző, természetesnek tartom, hogy Liverpool-kaliberű kluboknál szóba kerül" - mondta Hummels az Írország–Németország Európa-bajnoki selejtező előtti sajtótájékoztatón, Dublinban. A 26 éves védő hozzátette: bárhol folytatja, nagyon fog szurkolni volt edzője új csapatának.
 
A német válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw leszögezte: nem véletlen, hogy Kloppnak számos szimpatizánsa van, hiszen irányításával rendkívül sikeres időszakot produkált a Dortmund - a többi között két bajnoki címet is nyert -, ráadásul a Borussia és a Liverpool szurkolói kultúrája nagyon hasonló.
 

Videók