"Remélem többé nem lesz olyan, hogy öt futballistát haza kell küldenünk a koronavírus miatt"

Hansi Flick kihagyhatja az oltatlanokat a német válogatott keretéből.


Hansi Flick szövetségi kapitány a jövőben megfontolja, hogy kihagyja a német labdarúgó-válogatott keretéből az oltatlan játékosokat.

"Remélem, többé nem lesz olyan, hogy öt futballistát haza kell küldenünk a koronavírus miatt" - jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján a szakvezető.
"Számomra az egyetlen kiút a világjárványból az oltás. Mindenkinek megvan a maga felelőssége a végén és a joga, hogy visszautasítsa".

Flick hozzátette, a véleménye egyértelmű, azt szeretné, ha a játékosokat beoltanák, egyúttal nyitva hagyta annak lehetőséget, hogy kihagyja azokat, akik nem oltottak a koronavírus ellen.

A német szövetség kedden közölte, hogy Niklas Süle megfertőződött a koronavírussal, és a Bayern München labdarúgója mellett Joshua Kimmichnek, Serge Gnabrynak, Jamal Musialának és Karim Adeyeminek is el kellett különülnie a többiektől. A németek gondjait fokozza, hogy sérülés miatt a szélső Julian Draxlerre sem számíthat Flick.

A német válogatott, amely már kijutott a jövő évi katari vb-re, csütörtökön Liechtenstein együttesét fogadja, majd vasárnap Örményországban lép pályára a selejtezősorozat zárásaként.

Borítókép: Facebook.com/ Hansi Flick 

Videók