Elképesztő dráma, az utolsó percekben dőlt el a Bundesliga sorsa

Sporttörténelmi izgalmakat követően a Dortmund kishíján letaszította a trónról a bajorokat, de végül a Bayern a 2022/23-as szezon bajnoka.


 Hosszú évek után ismét reális esélye volt annak, hogy a Bayern München elveszítse a Bundesligát. Ezt pedig csak tetézte, hogy a kihívó a legendás rivális Borussia Dortmund.

A játéknapot megelőzően a tabellán a sárga-feketék voltak elől, így remek esélyekkel várták a napot. Ellenfelük a kilencedik helyen álló Mainz volt, akik ellen hazai környezetben biztosíthatták volna be a bajnokságot.

Nagy meglepetésre a Mainz 2-0-s vezetésre tett szert, a két gól között pedig még egy büntetőt is rontottak Terzic-ék Haller révén. Eközben a Bayern vezetést szerzett a Köln ellen, így szinte biztosra vehető volt, hogy kicsúszik az esély Reus-ék kezéből.

Időközben a Dortmundnak sikerült szépítenie Guerreiro révén, az igazi bomba azonban akkor jött, amikor arról érkezett a hír, hogy egyenlített a Köln. A szimpatikus középcsapat Ljubicic góljával azt éreztethette a dortmundiakkal, hogy van remény...

Ekkor azonban még nem volt vége a drámának, ugyanis a csereként beszálló Jamal Musiala a 89. percben eleresztett lövése utat talált a hálóba, ezzel pedig mindössze 20 évesen vált kulcsszereplővé.

Ha ez nem volna elég, a 95. percben a Dortmund még egy lesgólt is szerzett, majd a korábbi Bayern-játékos Süle révén egyenlítettek is. A bajnoki címhez azonban nyerniük kellett volna, így ha csak egy ponttal is, de a Bayern lett a Bundesliga bajnoka.

 

Fotó: Getty Images

Videók