"Olyan hosszú szünete volt, hogy kipihente magát" - Hans Joachim Watzke

A Dortmund kész elengedni frissen igazolt labdarúgóját.


A Borussia Dortmund kész elengedni frissen igazolt labdarúgóját, a belga Thomas Meunier-t a Bajnokok Ligája záró szakaszára.

"Azt mondtuk neki, számunkra rendben van, ha játszani akar a Bajnokok Ligájában" - közölte Hans-Joachim Watzke, a Bundesliga második helyén zárt csapat vezérigazgatója.

Hozzátette, a védő még gondolkodik, de ha úgy dönt, hogy szívesen menne, egyeztetni fognak korábbi klubjával, a Paris Saint-Germainnel.

"Olyan hosszú szünete volt, hogy már elege van a vakációból. Kipihente magát, és a BL-meccsek után csatlakozhat hozzánk"
- indokolta hozzáállásukat a német klub vezetője, utalva arra, hogy a francia bajnokságot nem indították újra a koronavírus-járvány miatti leállás után.Thomas Meunier 4 évre írt alá a Dortmundhoz
Fotó: Alexandre Simoes/Borussia Dortmund via Getty Images

A 28 éves, világbajnoki bronzérmes hátvéd - aki szabadon igazolható volt - csütörtökön írta alá 2024-ig szóló dortmundi szerződését. Úgy fogalmazott, a Dortmund pontosan azt a játékot játssza, amelyre ő is vágyik, és akárcsak korábbi csapataival, a belga Club Brugge-vel és a PSG-vel, itt is bajnoki címet szeretne szerezni.

A járvány miatt félbeszakított BL zárótornájára augusztus 12. és 23. között kerül sor Lisszabonban, a negyeddöntőket augusztus 12-én, 13-án, 14-én és 15-én, az elődöntőket 18-án és 19-én, míg a finálét 23-án vívják.

A Paris Saint-Germain, az Atlético Madrid, az Atalanta, valamint a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig már a nyolc közé jutott a BL-ben - a francia csapat éppen a Dortmundot búcsúztatta -, a másik négy nyolcaddöntős párharc visszavágójáról viszont még nem döntötte el az UEFA, hogy augusztus 7-én és 8-án azokat is Portugáliában, vagy a kijelölt hazai csapat otthonában rendezzék.

Borítókép: Jean Catuffe/Getty Images


 

Videók