Német kupa: Szoboszlai követheti Détári útját?

A német labdarúgókupa fináléjában idén az Eintracht Frankfurt és a RB Leipzig találkozik. 35 éve egy magyar klasszis gólja döntött, aki nem sokkal később rekordösszegért igazolt el. Hasonló forgatókönyv várható ezúttal is?


Détári Lajos három bajnoki címmel a háta mögött, 24 évesen, 1987 nyarán szerződött nyugatra. Habár a Barcelona is figyelte, a Monaco nagyon szerette volna leigazolni, végül a nyugatnémet Eintracht Frankfurthoz került a magyar középpályás.

A bajnoki címét szóló harcba nem tudtak beleszólni a frankfurtiak, a kupában viszont eljutottak a döntőig, 1988. május 28-án a berlini olimpiai stadionban a VfL Bochum együttesével találkoztak. Az első félidőben Uli Stein bravúros védései tartották meccsben az előzetesen esélyesebbnek tartott Eintrachtot. Az első – és egyetlen – gólra a 81. percig kellett várni, Détári ígéretes helyről végezhetett el szabadrúgást, Ralf Zumdick tehetetlennek bizonyult.


„Döme” időközben további sztárklubok érdeklődését is felkeltette, 1988 nyarán tizennyolcmillió nyugatnémet márkát fizetett érte a görög Olympiakosz.

Könnyen lehet, hogy az utolsó magyar klasszisnak tartott Détárihoz hasonló utat jár be Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig 23 éves középpályása. Egyre több portál cikkezik arról, hogy ez lehet az utolsó lipcsei mérkőzése, útja a Newcastle felé vezethet, kivásárlási árával új magyar rekordot állíthat fel.


Hogy Szoboszlainak sikerül-e (szabadrúgás)góllal és kupagyőzelemmel búcsúznia, hamarosan kiderül!

 

borítókép: Bongarts/Getty Images és Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images

 

Videók