Nem ülhet le az Augsburg edzője a kispadra a Wolfsburg ellen

"Elfogyott a fogkrémem, ezért kimentem a szupermarketbe.


Heiko Herrlich, az FC Augsburg labdarúgócsapatának vezetőedzője nem ülhet a kispadon a VfL Wolfsburg elleni mérkőzésen a német bajnokság szombati játéknapján, mert megsértette a karantén-szabályokat.

"Elfogyott a fogkrémem, ezért kimentem a szupermarketbe" - mondta csapata sajtótájékoztatóján a tréner, aki elismerte: hibázott, amikor megsértette a szigorú előírásokat.

A 48 éves Herrlich hozzátette: minden higiéniai előírást betartott, de nem mutatott jó példát a csapatának és a nyilvánosságnak, ezért pedig vállalja a felelősséget. Kötelességszegése miatt már pénteken sem ő tartotta az edzést, szombaton pedig nem lehet ott a pálya mellett a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet követő első fordulóban.

A korábbi német válogatott csatárt március 10-én nevezték ki, vagyis ez lett volna az első mérkőzése az Augsburg vezetőedzőjeként.

A klub közölte, Herrlich akkor folytathatja az edzések vezetését, ha két egymást követő alkalommal negatív tesztet produkál.
Nem ő lesz az egyetlen vezetőedző a Bundesligában, aki a hétvégén nem lehet ott a csapata mellett: az újonc Union Berlint irányító Urs Fischer egy rokona halála miatt hagyta el az edzőtábort. A fővárosiak a címvédő és listavezető Bayern Münchenhez látogatnak.

Kéthetes karanténba kell vonulnia a Werder egy meg nem nevezett játékosának, miután egy közeli hozzátartozójának pozitív lett a tesztje. Bár a játékoson elvégzett vizsgálat nem mutatta ki a Covid-19 betegséget, a brémai egészségügyi hatóságokkal egyetértésben a klub elkülönítette őt társaitól és a stábtagoktól, akik így nincsenek kockázatnak kitéve. A Werdernél eddig ötször teszteltek mindenkit, eddig pozitív eredmény nélkül.

A német Bundesliga összes csapatának hét napig teljes elszigeteltségben kell lennie a bajnokság szombati újrakezdése előtt.

Borítókép: TF-Images/TF-Images via Getty Images

 

Videók