Négy szívműtét után, defibrillátorral játszva lőtt győztes gólt a stuttgarti focista!

Négy szívműtét után, bőre alá ültetett defibrillátort viselve szerzett győztes gólt Daniel Engelbrecht, a német harmadosztályú Stuttgarter Kickers futballistája.


Engelbrecht másfél éve rogyott össze egy meccsen, újra kellett éleszteni, kiderült, hogy szívizom-gyulladása és szívritmuszavara volt. Az orvosok azt tanácsolták neki, hogy hagyjon fel a sporttal, de ő nem hallgatott rájuk. "Sosem bocsátottam volna meg magamnak, ha meg sem próbálom. Felállítottam ezt a célt, és mindent megtettem azért, hogy újra itt legyek" - idézi az Index a játékost.

Engelbrecht először november közepén léphetett újra pályára, de csak csereként játszatják, hogy ne terheljék túl, általában húsz percre áll be. Szombaton is csere volt, csapata pedig a 91. percben szerzett góljával nyert 2-1-re a Wehen Wiesbaden ellen.

Orvosai minden meccs után kielemzik az adatokat, folyamatosan figyelik a szívét, a bőre alá pedig beültettek egy defibrillátort, hogy ha a szívfrekvenciája vészesen megváltozik, akkor automatikusan elektromos impulzust kap.

Videók