Nagyon ellenzi a Dembélé-Bayern házasságot a volt magyar szövetségi kapitány

Nem hiszi, hogy változhat a francia.


A volt magyar szövetségi kapitány, és a Bayern legendája, Lothar Matthäus a Bildnek beszélt arról, mennyire ellenzi, hogy a Bayern München leigazolja Dembélét: "Amikor azokra a botrányokra gondolok, amiket Dembélé a Borussia Dortmundnál és a Barcelonánál okozott, nem látok okot arra, hogy azt higgyem, másképpen viselkedne a Bayernnél."
 
Matthäus emellett azt is felidézte, hogy Uli Hoeness, a müncheniek elnöke az egyik legnagyobb kritikusa volt Dembélének, amikor sztrájkba kezdett a Dortmundnál, hogy a Barcelonába szerződhessen.
 
"Uli Hoeness nagyon világos pozícióba helyezte magát Dembélé sztrájkja ellen a Dortmundnál. Ha most a Bayern leigazolja, az hitelesség vesztéshez vezet," - figyelmeztetett.
 
A többi szerződtetési lehetőség közül, akikre a Bayernnek szüksége lehet, hogy versenyképes maradjon a Bajnokok Ligájában, Matthäus világosan a Manchester City Leroy Sanéjára voksol. A német szélső máris ismeri a klub legtöbb játékosát, honfitársait, így gyorsan beilleszkedhet, és nagyvalószínűséggel kiegyensúlyozottabban, mint az állandó sérülésekkel bajlódó Dembélé.
 
"A franciánál nem tudhatod, hogy ismét bajnokságot akar-e váltani egy év után," – mondja.
 
A Bayern még négy igazolást tervez, amiből legalább egy szélső lesz Robben és Ribéry távozása miatt.
 
Fotó: Quality Sport Images/Getty Images

Videók