Owen szerint óriási kisértés lenne ez bárki számára, még Bellinghamnek is

A nyár egyik slágerigazolása lehet a Dortmund csillaga, mégsincs könnyű helyzetben: Liverpool, Real Madrid vagy valaki más?


Legszebb éveit Liverpoolban töltötte és aranylabdát nyert, de a Real Madrid hívásának nem tudott nemet mondani – Michael Owen most Jude Bellingham helyzetéről beszélt, akinek a szerződtetésére épp ez a két klub a legesélyesebb nyáron.

„A Real Madrid egy fenomenális klub hihetetlen történelemmel, mindig az egyik legjobb csapat voltak a világon. Amikor hívtak, egyszerűen nem tudtam nekik ellenállni: kipróbálhattam magam külföldön, magamra húzhattam a habfehér mezüket és a stadionjukban futballozhattam, ahol már előttem is számos legenda pályára lépett” – jellemezte a 90min.com-on a spanyol gigászt az angol.

„Óriási kísértés lenne ez bárki számára. Az érem másik oldalán ott van, hogy a Premier League jobb, mint amikor nekem kellett dönteni. Akkor a La Liga volt a világ legjobb bajnoksága, most inkább előbbi.”

A Mersey partján nevelkedő egykori csatár kitért a vörösökre is a 19 éves csillag kapcsán.

„Adott egy játékos, aki újra a hazájában futballozhat egy hatalmas törtélmű, fantasztikus klubban. Nincs rossz, vagy jó döntés, várhatóan távozik Dortmundból és biztos vagyok benne, hogy a Liverpool a következő években is topcsapat lesz, ahogy a Madrid is. Mindig nagy klubnak fognak számítani, szóval attól függetlenül, hogy szerintem rengeteg klubban szívesen látnák Bellinghamet, ha végül kettejük között kell döntenie, nem lesz egyszerű dolga.”

Michael Owen benne van abban a négy angol játékost tömörítő listában, akik megnyerték az aranylabdát, a 2001-es győztes úgy véli, Bellinghamnek is megvan az esélye, a recept pedig a következő.

„Mindenek előtt egyénileg is jónak kell lenned hozzá. Másodszor, egy olyan csapatban kell játszanod, ami tartósan sikeres tud lenni, vagy egy válogatottban, ami a legmagasabb szinten teljesít. Tehát, ha Anglia megnyerné a világbajnokságot, és az egyik vezéralakja lenne ennek a diadalnak, jó esélye lenne az aranylabdára. Klubszinten a Bajnokok Ligája győzelem és a bajnoki cím szintén jó esélyt kínál, de itt is kell tőle egy elképesztő teljesítmény.”

„Ha a saját példámat vesszük alapul 2001-ből, lőttem kb 30 gólt, nyertünk egy naptári év alatt öt kupát a Liverpoolal, és kijutottunk a válogatottal a világbajnokságra, valamint Németországban 5-1-re győztünk ahol mesterhármasig jutottam. Kétség sem férhet hozzá, hogy az olyan tehetségek, mint Bellngham vagy mondjuk Phil Foden egy nap megnyerhetik az aranylabdát. Már eddig is sok meccs van a lábukban, fantasztikus játékosok lehetnek az angol nemzeti csapatban.”

Bárhogy is dönt Bellingham, egyelőre az angol ifjonc a Dortmund játékosa, és aki ezen változtatna, annak egy legalább 100 millió eurós csekkel kell érkeznie átigazolási díj gyanánt.

Borítókép: Getty Images Europe
 

Videók