Mi lesz veled, Dortmund?

A nyáron két kulcsember is távozhat a csapatból.


Jadon Sancho és Mario Götze is elhagyhatja a nyári átigazolási szezonban a Borussia Dortmund labdarúgócsapatát.

A The Athletic internetes oldal arról számolt be, hogy a 20 éves Sanchót a Manchester United szeretné megszerezni, és ennek érdekében 100 millió eurós (35,6 milliárd forintos) ajánlatot tesz majd a Dortmundnak.

Az összeg nagysága azért lehet érdekes, mert a német klub ügyvezetője, Hans-Joachim Watzke a napokban a koronavírus-járvány gazdasági következményei között említette, hogy hasonló nagyságrendű vételi ajánlatot valószínűtlennek tart ezen a nyáron.

A 11-szeres angol válogatott szélső 2017-ben a Manchester Citytől került a dortmundiakhoz, szerződése 2022 nyarán jár le. Sancho a 2019/20-as idényben 23 bajnoki mérkőzésen 14-szer volt eredményes és 16 gólpassz fűződik a nevéhez.

Jadon Sancho 2020 - Ultimate Skills & Goals - HD

jadon sancho amazing skills show 2020. 

A német együttes másik érzékeny vesztesége Mario Götze, a 2014-es világbajnoki döntő gólját szerző támadó lehet.

A 27 éves labdarúgó szerződése a nyáron jár le, és most jelentette be, hogy menedzsert váltott. Az angol Metro ezzel kapcsolatosan azonnal arról írt, hogy Götze ingyen akar távozni a Dortmundból, következő együttese pedig a Bajnokok Ligájában címvédő Liverpool lehet, amelynek német szakvezetőjével, Jürgen Klopp-pal kiváló a kapcsolata.


Götze ingyen akar távozni a Dortmundból (Fotó: DeFodi Images via Getty Images)

"Csak 17 éves voltam, az ifjúsági csapat tagjaként kerültem a felnőtt keretbe, ahol mindent megtanított nekem a profi futballról és játéklehetőséget adott. Gyakran beszélek Klopp-pal, soha nem is szakadt meg a kapcsolatunk. Nagyon jól ismer engem, én pedig mindig is kerestem az új kihívásokat" - fogalmazott korábban burkoltan a 63-szoros válogatott Götze a DAZN sport-streaming szolgáltatásnak.

Klopp 2008 és 2015 között volt a Borussia Dortmund trénere, Götze 2009 és 2013 között, majd müncheni kitérőt követően 2016 óta ismét a dortmundiak profija. 

Borítókép: Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images

Videók