Matthäus szerint a Bayernnek Ronaldóra kellene lecserélnie Lewandowskit

A német szerint egyszerű a képlet.


A Bayern München korábbi kapitánya, Lothar Matthäus úgy gondolja a bajoroknak Cristiano Ronaldóra kellene lecserélniük Robert Lewandowskit.

Lewandowski már többször is kinyilvánította, hogy nem szeretne a müncheni gárdánál maradni és inkább Barcelonában folytatná. A katalán klub tárgyalásokat kezdett a lengyellel ás annak jelenlegi klubja, nem hajlandó a 60 millió eurós összeg alá menni, és ragaszkodik ahhoz, hogy Lewandowski kitöltse a 2023-ig szóló szerződését.

A hírek szerint nemcsak Lewandowski szeretne klubot váltani ezen a nyáron, hanem a Manchester Unitednél játszó Cristiano Ronaldo is. A Real Madrid egykori támadója a következő szezonban szeretne a Bajnokok Ligájában futballozni, és arra törekszik, és arra kérte a Manchester Unitedet, hogy engedje el őt, ha megfelelő ajánlat érkezik számára. Mivel mindkét játékos el akarja hagyni klubját, Matthäus úgy véli, a megoldás egyszerű, ha a Barcelona meg tud állapodni Lewandowski díjában.

„Ha a Bayern úgy gondolja, hogy Ronaldo fizikailag tud segíteni egy-két évig, akkor befektetheti a Lewandowski által generált átigazolási díjat”
– derül ki a Mundo Deportivo beszámolójából.

„Nagyon elgondolkodnék ezen, hiszen Cristiano még mindig kivételes gólkirály.”

„37 éves, de állandó kezdő lenne. Ő minden idők egyik legjobb támadója, és biztosan lőne körülbelül 30 gólt."

Ronaldo jelenleg a Bajnokok Ligája történetének gólkirálya, 140 góllal, Lewandowski pedig Karim Benzemával együtt a harmadik helyen áll, 86 góllal.

Borítókép: Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Videók