Másodpercekre voltak a továbbjutástól, mégis kiestek Szalaiék a Német Kupából

A Szalai Ádámmal felálló Mainz a bajnokságban előtte álló Freiburgot fogadta a Német Kupa negyeddöntőjében. A magyar támadó és csapata hosszabbításban kapott ki, így búcsúzott a sorozattól.


Szalai Ádám és a Mainz négy perc alatt majdnem lerendezte a továbbjutást a Freiburg elleni Német Kupa mérkőzésen. A hazai pályán játszó piros mezesek a 2. és a 4. percben is betaláltak az álmosan kezdő, és erre ráfizető freiburgiak kapujába, akik az első félidőben csak egy felső- és egy oldalsó kapufáig, amúgy meg odáig sem jutottak.

Az utolsó 25 percre emberhátrányba került a Mainz, miután Vaceslav Pospechet második sárgával kiállította a játékvezető, ám nagy helyzetet így is csak a 80. perc után tudtak kialakítani a teljesen kitámadó vendégek. Egy gólt elértek, még még egy kapufát, hogy aztán a 92. percben büntetőhöz jussanak és egyenlítsenek, így a Mainz csúnyán ráfizetett a kiállításra.

A hosszabbításban - ahogy az várható volt - a lélektani- és emberfölényben lévő Freiburg megszerezte a győztes gólt is, így ők jutottak be a legjobb négy közé.

A második gól előtt a magyar válogatott támadó jegyezte a hazaiak gólpasszát.

LABDARÚGÁS
Német Kupa, negyeddöntő
Mainz 05 - Freiburg 2-3 (2-0, 2-2)
Gólszerző:
 Parker (2.), Zimling (4.), ill. Santini (85.), D. Caligiuri (90.+2., 108., az elsőt tizenegyesből)
Piros lap: Pospech (65., Mainz)

Videók