Lewa: Ez a legjobb időszakom a Bayernnél

Flicket és Nagelsmannt is dicsérte Lewandowski.


A Bayern München jelenlegi és következő vezetőedzőjét, Hans-Dieter Flicket és Julian Nagelsmannt is dicsérte a csapat lengyel labdarúgója, Robert Lewandowski.

"Hansi nemcsak nagyszerű edző, hanem nagyszerű ember is, akivel magánügyekről is beszélhetünk. Történelmi tettet hajtottunk végre együtt. Ez a legjobb időszakom a Bayernnél, mert mindig világosan megtervezte és elmagyarázta, mire számítsunk" - mondta az idény végén távozó Flickről a tavaly a világ legjobb játékosának megválasztott Lewandowski.


Fotó: FC Bayern - Handout/Getty Images

A 2019 novemberében kinevezett Flick irányításával a müncheniek hat trófeát nyertek, és valószínűleg a mostani szezonban ismét bajnokok lesznek. A szakember ennek ellenére távozik posztjáról, mert a hírek szerint elmérgesedett a viszonya Hasan Salihamidzic sportigazgatóval. A helyét Julian Nagelsmann veszi át, aki korábban a Hoffenheim vezetőedzője volt, jelenleg pedig az RB Leipzig trénere.

"Nem ismerem jól Nagelsmannt, de annyit mondhatok, mindig sikerül olyan szintre juttatnia a csapatát, amire nem is gondolnánk" - nyilatkozott a lengyel csatár. Hozzátette, Nagelsmann csapatainak teljesítménye többnyire meghaladja a várakozásokat, és meghaladja azt, amire a játékosok egyéni képességei alapján számítani lehet.


Fotó: Maja Hitij/Bongarts/Getty Images

Vezetésével a Hoffenheim 2017-ben negyedik lett a Bundesligában, a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt - illetve december óta Szoboszlai Dominiket - foglalkoztató lipcseiek pedig tavaly az elődöntőig jutottak a Bajnokok Ligájában. A Bayern a hírek szerint világrekordnak számító 25 millió eurót fizet az RB Leipzignek, hogy 2023-ig érvényes szerződése ellenére engedje el a 33 éves trénert.

Borítókép: M. Donato/FC Bayern via Getty Images

Videók