Komoly büntetés „levágott bikafej” ügyben

Szektorbezárással büntette a Dynamo Dresdent a Német Labdarúgó Szövetség, amiért a drezdai együttes stadionjában egy levágott bikafejet találtak a RB Leipzig elleni augusztusi kupatalálkozó után.


 

 

 
A helyi sajtó akkori feltételezései szerint az eset nyilvánvaló tiltakozás volt a Bundesligába feljutott lipcsei csapat - Gulácsi Péter és Kalmár Zsolt együttese - ellen. A DFB hétfői bejelentése szerint a szektorbezárás mellett a drezdai klubra - amely rögtön elítélte az akciót - 60 ezer eurós (körülbelül 18,3 millió forintos) pénzbüntetést is kiszabott.
 
A Red Bull energiaital-gyártó cég által támogatott RasenBallsport Leipzig emblémájában két bika látható. Oliver Mintzlaff, az RB Leipzig vezérigazgatója augusztusban hangsúlyozta, teljesen feleslegesek az ilyen akciók, mert nem akarnak üres, közhelyes vitákat folytatni a klubról.A mérkőzésen a Dynamo jutott tovább, miután 2-2-es döntetlen után tizenegyesekkel 5-4-re nyert.
 
A drezdai rendőrség hétfőn bejelentette, hét személyt azonosítottak, akik érintettek az ügyben, ők is büntetésre számíthatnak.
 
Az újonc lipcsei gárda veretlen a Bundesligában, s csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorul az éllovas, címvédő Bayern München mögé.
 

Videók