Kane vagy Lewandowski a jobb? A lengyel legenda megválaszolta

A Bayern jelenlegi és korábbi kilencese volt a téma.


Az aktív korában Európa egyik legjobb támadójának tartott Zbigniew Boniek a YouTube-on futó Meczyki.pl műsor vendége volt, amelyben Robert Lewandowski és Harry Kane témája került szóba.

Harry Kane a Mainz elleni mérkőzésen (8:1) a negyedik mesterhármasát szerezte a német bajnokságban ebben a szezonban. Az angol már 30 gólnál jár, és üldözi Robert Lewandowski rekordját, aki a 2020/21-es szezonban 41 találatig jutott.


A Meczyki.pl műsorában a YouTube-on beszélgettek a Bayern München egykori és jelenlegi támadójáról. Zbigniew Boniek összehasonlította a két mesterlövészt.

„Robert egy tipikus "9-es". Csak ott tud játszani, és amikor fitt, akkor fantasztikus. Kane ezzel szemben néha a pálya más területein is játszik. Ez egy más típusú játékos. Lewandowski számomra egy nagyszerű csatár. Spanyolországban néha sírnak róla, de a számai hihetetlenek. Ha saját csapatom lenne, mindkettőt szeretném.”

RL9 375 mérkőzésen lépett pályára a Bayern színeiben, 344 gólt és 73 asszisztot szerzett. Kane eddig 34 mérkőzésen 36 gólnál és 11 gólpassznál tart.

Borítókép: Getty Images

Videók