Ismét nyert a Dortmund, Reus is betalált

A Borussia Dortmund egy izgalmas és fordulatos mérkőzésen 4-2-re győzte le a Mainz csapatát. A mérkőzése gólt és gólpasszt jegyzett Marco Reus.


Úgy tűnik, jót tett Reusnak és a Dortmundnak a játékos szerződéshosszabbítása. Bár a Mainz már az első percben megszerezte a vezetést, egy ragyogó Soto gólnak köszönhetően, a második félidőben felőrölte ellenfelét a Borussia.

A második játékrész elején Subotic fejelte a kapuba Schmelzer szögletét, majd hat perc múlva Kampl nagyszerű kiugratását Reus passzolta a kapuba. Ezzel már a Dormund vezetett 2-1-re, és sokan azt hihették, beindul a henger és kiütéses győzelem lesz a vége. Azonban rögtön a középkezdés után, egy tolódási hibát kihasználva Malli ismét döntetlenre alakított az állást.

Ezután a Dortmund kicsit visszavett, miközben a Mainznak is sikerült összekapnia magát, de aztán a 71. percben két klasszis húzás után, ismét a hazaiaknál volt az előny. Reus fantasztikus mozdulattal, külsővel tálalt Aubameyang elé, aki egy átvétel után, el is pöckölte a labdát a kifutó kapus mellett.

A Mainzon ekkor már érezni lehetett a fáradságot, miközben a Dortmund ismét feljebb kapcsolt. Ennek eredménye pedig egy újabb gól lett. Aubameyang szabadrúgását még kiütötte Kapino, azonban a kipattanót Sahin a hálóba juttatta, ezzel ki is alakult a 4-2-es végeredmény.

Győzelmével a Dortmund elmozdult az osztályozó helyről, és pontszámban beérte a Mainzot. Igaz, vasárnap játszik a Hertha, ahol Dárdai Pál bemutatkozik hazai pályán is, illetve a Padernborn a Hannovert fogadja. Ha ez a két csapat győzelemmel hagyja el a pályát, akkor a Borussia ismét visszacsúszhat a kieső helyre.

Videók