Hivatalos! A Red Bull Leipzig szerződtette Szoboszlait

A magyar válogatott középpályás a 17-es mezszámot viseli majd új klubjában.


A német labdarúgó-bajnokságban szereplő Red Bull Leipzig csapata szerződtette a magyar válogatott középpályást, Szoboszlai Dominikot. 

A 20 éves középpályás az osztrák bajnok Red Bull Salzburgtól érkezett a német együtteshez.

A fiatal középpályás a 17-es számot fogja viselni majd új klubjában, ahová 2025-ig írta alá szerződését.


A klub honlapja szerint Szoboszlai leginkább a középpálya közepén tud játszani, de bevethető bal oldalon is. Legnagyobb erőssége a lövőtechnikája. 

Szoboszlai Dominik 2019-ben debütált a magyar válogatottban, ahol összesen 12 mérkőzésen három gólt szerzett idáig. 

A Leipzig újdonsült játékosa a 17-es mezben fog játszani és a Borussia Dortmund ellen debütálhat majd újdonsült csapata színeiben.  
 

 

Oliver Mintzlaff sportigazgató ezt mondta Szoboszlai Dominik leigazolásával kapcsolatban. 

„Szoboszlai Dominik leigazolásával még jobban megerősíthetjük a játékoskeretünket. A nyári igazolásokkal és a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő elérésével további bevételre tettünk szert, azért hogy egy ilyen horderejű transzfert végrehajthassunk, ebben az anyagilag is nehéz időszakban. Fontos volt számunkra, hogy ezt a bevételt közvetlenül visszafektessük a csapatba. Szoboszlai Dominik leigazolásával nagyobb lehetőségeink vannak."

 

Borítókép:  David Geieregger/SEPA.Media /Getty Images

 

Sport365.hu - Szoboszlai ügynökét a reptéren kapták lencsevégre

Sajtóértesülések szerint Szoboszlai Dominik december 16-án megegyezett az új szerződése részleteiről az RB Leipziggel. A magyar válogatott játékos átigazolásáról a cbssports.com számolt be. Fabrizio Romano cikkében azt írja a Lipcse hamarosan bejelenti a mai transzfert. A beszámolója szerint Szoboszlai öt évre ír alá a német csapathoz, kiadási összege pedig megközelíti a 25 millió eurót.

Videók