Herbert Hainer: Neuer megnyilvánulása érthetetlen és kiábrándító

A Bayern München elnöke bevallása szerint arra számított, hogy a német kapus előbb a bajor klubbal, mint a sajtóval fog beszélni.


Herbert Hainer, a Bayern München elnöke is csatlakozott a Manuel Neuert ért kritikákhoz azt követően, hogy a bajorok kapusa egy vitatott interjúban támadásokat intézett a klub ellen Toni Tapalovic kapusedző kirúgása miatt.

„A klub számára érthetetlen és kiábrándító, hogy Manuel Neuer nem kereste a közvetlen kommunikációt velünk, hanem a sajtóhoz folyamodott. Inkább csalódott vagyok, mint dühös, mert azt hittem, hogy Manuel, aki nagyszerű játékos, és már régóta itt van, először velünk fogja megbeszélni ezeket a kérdéseket.”

Hainer kritikája kiegészíti az Oliver Kahn igazgatótanácsi elnök és Hasan Salihamidzic sportigazgató által már megfogalmazott kritikákat. Hainer ugyanakkor kizárta, hogy a Tapalovic-ügy Neuer szerződésének felbontásához vezethetne.

„Nem, mi az FC Bayern vagyunk, és itt az ilyen konfliktusokat belsőleg kezeljük, és végső soron a klubot erősítjük.”

Arra a kérdésre, hogy a jelenleg sérült és a szezon végéig kidőlt Neuer elveszítheti-e a kapitányi posztot, Hainer kitérő választ adott.

„Találkozni fogunk vele, és mindent megbeszélünk. Manuel Neuer egy világklasszis kapus, aki több mint tíz éve van nálunk, most az a fontos, hogy felépüljön a sérüléséből. Aztán majd meglátjuk.”

Jelenleg Thomas Müller tölti be a csapatkapitányi posztot, a kapuban pedig Yann Sommer áll, akit Neuer sérülése miatt szerződtettek a téli átigazolási időszakban.

Borítókép: Lennart Preiss/képszövetség a Getty Images

Videók