Hansi Flick szeretne nézőket, de szkeptikus

A Bayern München edzője szeretné, ha a kizárt szurkolók minél előbb visszatérhetnének.


Hansi Flick, a Bayern München vezetőedzője szeretné, ha a koronavírus-járvány miatt kizárt szurkolók minél előbb visszatérhetnének mind csapata, mind pedig a német labdarúgó-válogatott mérkőzéseire, és már a nyári Európa-bajnokság találkozóin is lehetnének nézők Münchenben, ugyanakkor jelenleg szkeptikus ezzel kapcsolatban.

A tréner pénteken elmondta, nagyon kedvező jel lenne, ha a drukkerek már jöhetnének vissza a stadionokba, a következő szezon így kezdődhetne el, és végre ismét több gyermek térhetne vissza a sportpályákra, de szerinte ez egyelőre nem valószínű.

A németországi Covid-helyzet miatt most semmilyen sporteseményre nem engednek be nézőket, míg az Eb-mérkőzéseket - például Budapesten és Münchenben - az európai szövetség (UEFA) kívánalmai szerint szurkolók előtt kellene megrendezni.

Az érvényben lévő forgatókönyv alapján a bajor fővárosban játssza a német válogatott az Eb-csoportmeccseit, június 15-én a franciák, június 19-én a portugálok és június 23-án a magyarok ellen, és továbbjutás esetén a július 2-i negyeddöntőjét is.

Borítókép: Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Videók