Giovane Elber szerint a Bayern támadója a legjobb a világon

Lewandowski az előző idényben 47 tétmérkőzésen 55 góllal segítette a bajorokat.


Giovane Elber, a Bayern München korábbi brazil válogatott labdarúgója szerint jelenleg a bajorok lengyel támadója, Robert Lewandowski a világ legjobb játékosa.

A 15-szörös válogatott futballista - aki 1997 és 2003 között játszott a Bayernben - a Stuttgarter Zeitung lapnak adott nyilatkozatában kiemelte: a lengyel támadóval "Messi, Ronaldo, Neymar és Mbappé sem tudta tartani a lépést".

"A legutóbbi szezonban ő volt a világ legjobb futballistája. És a mostani idényben a helyzet semmit sem változott"
- utalt Lewandowskira Elbert. Hozzátette: a 32 éves lengyel csatár nem elégedett meg azzal, amit már elért, nem ül a babérjain.

"Pontosan ez az, amit a Bayernben megtanult, hogy nem szabad hátradőlnie, ha elért egy célt. A következő idényben újra minden a nulláról indul, a régi sikerek és érdemek már nem számítanak semmit"
- mondta.

Lewandowski az előző idényben 47 tétmérkőzésen 55 góllal segítette a Bayernt, amely a Bajnokok Ligáját, a bajnokságot, valamint a Német Kupát is megnyerte.

A 2020/21-es idényben 13 tétmérkőzésen 14-szer volt eredményes és van öt gólpassza.

Az előző BL-szezont illetően már Lewandowskit választották meg a legjobbnak, és a nemzetközi szövetségnél (FIFA) is a legfőbb esélyesnek számít az év játékosa címre. Így lett volna ez az Aranylabda esetében is, pechjére azonban a koronavírus-járvány miatt idén az elismerés 64 éves történetében először nem osztják ki.

Borítókép: Stuart Franklin/Getty Images
 

Videók