Ezt már a szurkolók sem bírták idegekkel, zuhanórepülésben a német csapat

A DSC Arminia Bielefeld együttese tavaly még az élvonalban szerepelt, most pedig a fél lábbal már a harmadosztályban érezhetik magukat, ugyanis az osztályozó pénteki odavágóján négygólos vereséget szenvedtek el. Vajon mi vezetett idáig?


Három évvel ezelőtt, 2020 júniusában feljutást ünnepelhettek Bielefeldben, az Arminia magabiztosan, mindössze két vereséggel a háta mögött, az első helyen fejezte be a Bundesliga II 19/20-as idényét, így tizenegy év után ismét az élvonalra készülhettek. Némi meglepetésre olyan csapatokat előztek meg, mint a VfB Stuttgart, a Hamburger SV vagy a Hannover 96.

Eleinte nehezen gyűltek a pontok a Bundesligában, de a márciusi edzőváltás (Uwe Neuhaus helyére Frank Kramer érkezett) jól sült el, a 15. helyen zártak a bielefeldiek. Tették mindezt messze a legolcsóbb kerettel, sztárigazolások és eszméletlen költekezések nélkül.

 
A következő szezonban már nem jött össze a bravúr, az észak-rajna–vesztfáliai gárda a 17., kieső helyen zárt. Kulcsembereiket elveszítették – ráadásul egyedül a jobbszélsó Wimmerért kaptak pénzt – piaci értékük a harmadjára esett vissza.

A rossz formán a másodosztályban sem sikerült változtatni, a 14. helyezésnél feljebb sosem álltak, a bajnoki meccsek több mint felét elveszítették. Az utolsó körben a magdeburgiaktól kaptak egy négyest, így készülhettek a harmadosztályban harmadik pozícióban záró wiesbadeniek elleni osztályozóra.

Az idegenbeli odavágón már a hatodik percben vezetést szerzett a Wehen, a második félidőre végképp összezuhantak a bielefeldiek. A 82. percben már 4-0 állt az eredményjelzőn, ekkor a vendégszurkolók füstbombákat és egyéb pirotechnikai eszközöket dobáltak a pályára, miközben néhányan a szektorukat is elhagyták. A játékvezető az öltőzbe küldte a csapatokat, a vendégek kapitánya, Klos pedig megpróbálta lehűteni a kedélyeket.


A találkozót végül sikerült befejezni, a lefújást követően ismét petárdákat hajigáltak a gyepre a feldühödött drukkerek, akiket a kiérkező rendőrök fékeztek meg. Folytatás kedden Bielefeldben, minden bizonnyal feszült hangulatban.
 

 borítókép: Jörg Halisch/dpa

Videók