Ez kemény dió lesz: Dárdaiékra háromnaponta vár egy meccs

Május 3. és 15. között ötször lép pályára a Hertha BSC.


Tizenhárom nap leforgása alatt öt mérkőzést játszik majd a Dárdai Pál irányította Hertha BSC a német labdarúgó-bajnokságban, miután lejár a csapatra vonatkozó kéthetes karantén.

A klubon belül többen elkapták a koronavírust - maga a magyar tréner is -, így a csapat három találkozóját el kellett halasztani.

A liga csütörtökön hozta nyilvánosságra a meccsek új időpontjait, ezek szerint Mainzban május 3-án, a Freiburg ellen pedig május 6-án játszik a berlini együttes. Az Arminia Bielefeldet május 9-én fogadja, míg az élvonatól már biztosan búcsúzó Schalke 04 vendégeként május 12-én lép pályára a Hertha. A szezon utolsó előtti bajnokijára az 1. FC Köln ellen kerül sor május 15-én, majd következik az idényzáró május 22-én, a Hoffenheim otthonában.

A kiesés ellen küzdő fővárosiak jelenleg a 16., osztályozós helyen állnak a tabellán, négy pontra vannak a már bennmaradó pozíciót elfoglaló Bielefeldtől, amely azonban két mérkőzéssel többet játszott.

A berliniek a karantén lejárta után gyakorlatilag újból elszigetelődnek a liga döntése nyomán, amely május 3-tól egy kétlépcsős karanténnal szeretné biztosítani, hogy a bajnokság befejeződhessen.

Borítókép: Annegret Hilse - Pool/Getty Images

Videók