"Ez a mostani cím az előző szezon jutalma”

Nagelsmann Flick érdemeit hangsúlyozta a megnyert Német Szuperkupa után.


Julian Nagelsmann, a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint a kedden megnyert Német Szuperkupa az előző szezon jutalma, amelyben még Hansi Flick irányította a bajorokat.

A bajnoki címvédő Bayern 3-1-re nyerte meg a Borussia Dortmund elleni összecsapást, így a nyáron érkezett Nagelsmann-nak új csapatánál nem kellett sokat várnia az első trófeájára.

"Ez a mostani cím az előző szezon jutalma, így leginkább még Hansi és a csapat érdeme. Én viszont szeretném folytatni a trófeák gyűjtését, mert többet akarok nyerni, nem csak egyet. Az elődöm és a játékosok sokat szereztek" - mondta, majd kiemelte a találkozón duplázó lengyel szupersztár, Robert Lewandowski érdemeit, akiről azt mondta, hogy hihetetlen profi szellemiséget képvisel, és jelenléte a pályán olyan, mint egy "kiemelkedő életbiztosítás".

Az előző szezon bajnoki gólkirálya két gólja mellett csapata harmadik találatánál az előkészítésből vette ki a részét. Lewandowski sorozatban a 14. tétmérkőzésén szerzett gólt, a német profi futballban csak a vasárnap elhunyt legendás előd, Gerd Müller előzi meg, aki az 1969/70-es szezonban egymást követő 16 meccsen volt eredményes. A Szuperkupa-mérkőzés kezdése előtt egyperces gyászszünettel emlékeztek a Nemzet bombázójára. A dortmundi vezetőedző, Marco Rose szintén nyártól irányítja csapatát, amellyel a jó szezonrajtot követően - 3-0-s győzelem a Német Kupában, majd 5-2-es hazai siker a bajnokság nyitófordulójában - először hagyta el vesztesen a pályát. Rose kiemelte: Marco Reus szépítő gólját követően - dortmundi szemszögből azzal alakult 1-2-re az állás - játékukban benne volt az egyenlítés lehetősége, és még akkor is sok pozitívumot látott csapata részéről, ha végül az nem sikerült, és kikaptak.

"Bátran kell játszanunk a továbbiakban is, és tanulnunk kell a hibáinkból" - mondta jókedvűen Rose.

Borítókép/Fotók: FC Bayern München/Twitter

Videók