Érvénybe lépett a plusz egy éves opció Szalai Ádám szerződésében

A magyar válogatott támadó a következő idényben is a sinsheimieket erősíti.


Szalai hoffenheimi szerződésében érvénybe lépett a plusz egyéves opció

 
Egy évvel automatikusan meghosszabbították a magyar válogatott Szalai Ádám szerződését a német labdarúgó Bundesligában szereplő Hoffenheimnél, az ugyanakkor még nem biztos, hogy a támadó a sinsheimi csapatban játszik majd az augusztusban induló szezonban.
 
A kicker.de szaklapnak Alexander Rosen, a Hoffenheim sportigazgatója kedden azt mondta, a megállapodás automatikus meghosszabbítása a pályára lépések számától függött, és mivel a feltétel teljesült, a 31 éves csatár maradt a klubnál.
 
Szalai Ádám jövőre is a Sinsheimieket erősíti.
(Photo by TF-Images/Getty Images)
 
A Kicker szerint Szalait "nagyon megbecsülik" az előző szezonban kilencedik egyesületnél, a szerződésének meghosszabbítása ugyanakkor nem jelenti azt, hogy biztosan a Hoffenheimnél is marad. Az előző idényben támadó poszton a brazil Joelinton, az algériai Ishak Belfodil, valamint a világbajnoki ezüstérmes horvát Andrej Kramaric is több lehetőséghez jutott, mint Szalai. Julian Nagelsmann akkori vezetőedző viszont azóta már az RB Leipziget - a szintén válogatott Gulácsi Péter és Willi Orbán csapatát - irányítja, az új tréner, Alfred Schreuder pedig csak most kezdte meg a munkát a Hoffenheimnél.
"Ádám egy érett futballista, aki természetesen gondol a jövőjére is" - nyilatkozta Alexander Rosen hangsúlyozva, hogy Szalai a több játéklehetőség reményében sem fog elfogadni bármilyen ajánlatot.
A magyar válogatott csatár 2014 nyara óta játszik a Hoffenheimben, amelynek színeiben 94 mérkőzésen 22 gólnál jár.
 
Forrás: MTI
 

Videók