Ennyiért engedi el az Eintracht Frankfurt edzőjét

Adi Hütter a szezon végén távozik a Mönchengladbach együtteséhez.


Az Eintracht Frankfurt labdarúgóklub 7,5 millió euróért (2,7 milliárd forint) engedi el az osztrák Adolf Hütter vezetőedzőt idén nyáron a Borussia Mönchengladbach csapatához.

A jelentős összeget Max Eberl, a Mönchengladbach sportigazgatója erősítette meg a német Sky televízióban. Hozzátette, miután Marco Rose tavaly nyáron elhatározta, hogy idén távozik a vezetőedzői posztról - és átveszi a Borussia Dortmund irányítását -, megkeresték Hütter menedzserét, de akkor még nem mondott igent, mert kizárólag a Frankfurtra akart összpontosítani. Eberl viszont kitartó volt, és a legutóbbi válogatott szünetben már személyesen is tárgyaltak a felek, a hét elején pedig létrejött a megegyezés.
Hütter frankfurti megállapodása 2023 nyaráig szólt. A jelentős összeg ellenére a mönchengladbachi szerződése nem tartalmaz kivásárlási árat.

Az 51 éves osztrák trénertől nem újdonság, hogy a csúcson hagyja el aktuális csapatát: korábban a svájci Young Boystól a bajnoki aranyérem megnyerése után távozott.

Az edző jelenlegi és következő csapata éppen szombaton találkozott egymással, és a Mönchengladbach házigazdaként 4-0-ra győzött.

Borítókép:  Alex Grimm/Getty Images

Videók