"Ebben az átigazolásban a pénz játszotta a legkisebb szerepet." - Timo Werner

A német a fejlődését helyezte előtérbe, amikor döntött.


A német válogatott Timo Werner azt mondta, meggyőző volt az összkép Londonban, ezért igazolt át az RB Leipzigtől a Chelsea labdarúgócsapatához.

"Több topklub is le akart szerződtetni, de számomra a játékom és a pályafutásom szempontjából a Chelsea-nél látott összkép volt a leginkább megfelelő" - jelentette ki a 24 éves támadó egy interjúban.

A magyar válogatott Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató lipcsei egyesület 60 millió euróért adta el a 24 éves játékost, aki szerdán csatlakozik a londoni Kékek keretéhez.

"Ebben az átigazolásban a pénz játszotta a legkisebb szerepet, ha csak a fizetést nézem, szerződhettem volna Kínába is"
- mondta Werner.

 

Timo Werner - All Goals So Far 2019/20

Timo Werner 2019/20 - watch all the goals he's scored so far this season. ► Sub now: https://redirect.bundesliga.com/_bwCS With the first half of the season ...


Az RB Leipzig történetének immár legeredményesebb futballistájaként a csatár úgy értékelte, hogy a lipcsei együttes minőségi játékoskerettel rendelkező, igazán jó csapattá érett, amely további sikereket érhet még el. A koronavírus-járvány miatt augusztusra halasztott Bajnokok Ligája-végjátékban Werner már nem segíthet a Leipzignek, amely az előző kiírásban döntős Tottenham kiejtésével bejutott a legjobb nyolc közé.

"Természetesen nagyon sajnálom, hogy nem tudok pályára lépni és támogatni a srácokat a nagy cél elérésében, de szerdától a Chelsea játékosa vagyok, és onnan kapom a fizetésemet"
- mondta Werner.

Borítókép: Visionhaus/GettyImages

 

Videók