Dárdai Pál és Király Gábor visszatért! -Képek, Videók

A két legenda újra magára ölthette a Hertha mezét.


Társoldalunk az nb1.hu írásából közlünk részleteket.

Elvitathatatlan tény, hogy Dárdai Pál és Király Gábor is a Hertha BSC történelmének a része.

Dárdai 297 bajnokin 17 gólt szerzett berliniként, ő a legtöbb meccsen pályára lépő játékosa a klubnak és a legtöbb győztes mérkőzésen is ő szerepelt a kék-fehéreknél. Edzőként is sikeres volt, kupadöntőbe és a nemzetközi porondra is kivezette a csapatát, 2016 őszén az év embere díjjal tüntette ki a Berliner Morgenpost című lap és a 104.6 RTL rádió zsűrije. 2016 őszén a Bundesliga német nyelvű oldalán az év edzőjének is megválasztották a szurkolók.

Király Gábor 7 éven át volt a Hertha kapusa, 1999-ben például a harmadik lett a csapat a bajnokságban (Dárdai is kivette a részét a sikerből), így a BL-ben 10 mérkőzésen is védte a berliniek kapuját. A Milan elleni, idegenbeli mérkőzés után (1-1 lett a végeredmény) a legendás La Gazetta dello Sport a mérkőzés legjobbjának választotta. Berlini évei alatt, sajtóhírek szerint, az Arsenal, a Milan, a Fiorentina, a Real Madrid és a Chelsea is érdeklődött iránta, ám a berlini klubvezetés nem adta el. A Crystal Palace azután vitte el, hogy megsérült, kiszorult a kapuból, a klubnak meg anyagi gondjai támadtak és nem hosszabbította meg a szerződését.

A cikk folytatását itt olvashatják:

Újra Hertha-mezben parádézott Dárdai Pál és Király Gábor - képek, videók - NB1.hu

Forrás: Hertha BSC Elvitathatatlan tény, hogy Dárdai Pál és Király Gábor is a Hertha BSC történelmének a része. Dárdai 297 bajnokin 17 gólt szerzett berliniként, ő a legtöbb meccsen pályára lépő játékosa a klubnak és a legtöbb győztes mérkőzésen is ő szerepelt a kék-fehéreknél.

Forrás: nb1.hu – Simon Zoltán

Videók