BRÉKING: Matts Hummels visszatér Münchenbe

A portugál tinisztár, Renato Sanches leigazolása után a Bayern München bejelentette, hogy visszavásárolta Matts Hummelst a Borussia Dortmundtól.


 

A BVB világbajnok középsővédője április végén jelezte, hogy vissza akar térni a Bayern Münchenhez. A Dortmund jelezte, hogy a müncheni klub viheti a játékost, de csak akkor, ha kifizeti a kivásárlási árát.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy Matts Hummels minket választott – mondta a Bayern München elnöke, Karl-Heinz Rummenigge. – Ő a világ egyik legjobb középső védője, minőségi erősítés a csapatnak”

A 27 éves világbajnok átigazolási összegét nem hozták nyilvánosságra, de állítólag 35-38 millió eurót fizetett érte a német rekordbajnok.

„Nem volt könnyű döntés nyolc és fél év sikeres dortmundi szereplés után. Mindig büszke leszek arra, hogy a BVB mezét viselhettem, és tagja lehettem ennek a remek csapatnak. Mielőtt visszatérnék szülővárosomba, lesz még egy feladatom, társaimmal közösen: Dortmundba vinni a Német Kupát. Mindent beleadok a pályán, hogy ez sikerüljön. Köszönöm a csapattársaimnak, az edzői stábnak és a szurkolóknak ezt a csodálatos időszakot” – nyilatkozta Matts Hummels, akinek pont a leendő csapattársival kell majd szembenéznie a Német Kupa-döntőben május 21-én.

Videók