Bréking: Huszti Szabolcs újra a Bundesligában!

Huszti Szabolcs visszatér a Bundesligába! Bár az 51-szeres magyar válogatott labdarúgót még egy évig szerződés kötötte a kínai Csangcsun Jatajhoz, a Eintracht Frankfurt megvásárolta a játékjogát, és a felek – a sikeres orvosi vizsgálat után – szerdán másfél plusz egyéves megállapodást kötöttek.


Huszti Szabolcsnak január 3-án kell jelentkeznie a frankfurti felkészülésen, amely felméréssel rajtol, hogy aztán másnap Abu-Dzabiba utazzon a keret edzőtáborozni.
 
 
 
„Harmadszor igazolok a Bundesligába, ami azért is különleges, mert legutóbb úgy szerződtetett a Hannover, hogy a Zenitben nem voltam alapember, konkrétan a második csapatnál edzettem, amikor visszatértem. Sokan leírtak, de sikerült bizonyítanom - mondta Huszti Szabolcs. - Ezúttal pedig Kínából igazolok Németországba, és bár én tudom, nem szabad legyinteni a kínai bajnokságra – nem véletlen, hogy brazil válogatottak profiskodnak a ligában, ahogy az sem, hogy Luiz Felipe Scolari is az ázsiai országban dolgozik – kevesen gondolták volna, hogy egy Bundesliga-klub velem tervezi megerősíteni a keretét a télen. Jól esik a bizalom, főleg az, hogy a Frankfurt nem vacakolt, mindvégig éreztette velem a vezetőség, hogy számít rám, engem akar. Hozzáteszem, a kínai egyesület is nagyon korrekten állt az ügyhöz, tudomásul vették a csangcsuni vezetők, hogy szeretnék közelebb futballozni a családomhoz és megállapodtak a Frankfurttal. Ugyanolyan motiváltan várom ezt a kihívást, mint a legutóbbi visszatérést, és feldob a helyzet, hogy ismét nagy klubnál futballozhatok, abban a bajnokságban, ahol otthon érzem magam. A profi labdarúgásban pillanatok alatt változik a helyzet, elég csak a Herthára gondolni, amely az előző idényben a kiesés ellen harcolt, most pedig dobogón van. Az Eintracht nemrég még az Európa Ligában szerepelt, ezúttal viszont aligha lesz nyugodt tavaszunk. Az én igazolásom is azt bizonyítja, hogy előre kell menekülnünk, az offenzív játékban akar fejlődést látni a szakmai stáb. Szerencsére jó állapotban érzem magam, december elsejétől edzésben vagyok. Erőt ad, hogy Armin Veh vezetőedző hisz bennem és szimpatizál velem. Jóllehet, én mindig annak voltam a híve: a pályán kell elérni, hogy kedveljenek és tiszteljenek. Frankfurtban is ezen leszek!”
 
„Rengetegen furán néztek rám, amikor azt mondtam, hogy van visszaút Kínából és Szabolcs képes lesz újra Európába igazolni a Csangcsunból - mondta Filipovics Vladan. - És tessék, november óta több Bundesliga-csapat is érdeklődött, sőt a Premier League-ból is kerestek miatta. A Frankfurt nem futott tiszteletköröket, nem volt mellébeszélés, időhúzás, jöttek, ajánlatot tettek, majd gyorsan megegyeztek a kínai klubbal is. Németországban senkinek nem kell bemutatni Huszti Szabolcsot, mindenki tudja, mire képes, de Frankfurtban az elmúlt másfél évével is tisztában vannak. Látták, hogy Szabi nem levezetni, pusztán pénzt keresni ment Ázsiába, hanem szinte minden bajnokin a csapata legjobbja volt. Armin Veh egy nagytudású, precíz szakember, aki minden téren szeret meggyőződni arról, hogy jól dönt: még Lothar Matthäust is megkérdezte Husztiról, aki csupa pozitív dolgot mondott korábbi játékosáról. A Frankfurtnak immár minden meccs élethalál kérdés, ezért is akartak egy olyan tapasztalt, több poszton is bevethető karakteres játékost, amilyenből a Bundesligában is hiány van, és aki segítségükre lehet a támadójátékban. Egy néhány hónap múlva 33 esztendős futballistával csak akkor köt ilyen távra szerződést egy német csapat, ha valóban támaszkodni kíván rá. Huszti Szabolcs ezzel az igazolásával is megmutatta, hogy magyar futballista is lehet példakép, az ő karrierje is lehet követendő példa.”
 

Videók