Bíróságra került Szalai Ádám és a Mainz ügye

Nem csitulnak a kedélyek.


Jövő hét csütörtökön a mainzi munkaügyi bíróságon kell megjelennie a magyar válogatott Szalai Ádámnak, valamint az őt foglalkoztató FSV Mainz labdarúgóklub képviselőinek a játékos és az egyesület között kirobbant vitás ügyben.

A tárgyalás tényét kedden erősítette meg a bíróság, amely 11 órára tűzte ki a felek meghallgatását.

Sport365.hu - Szalai Ádámnak megmondták a tutit, szedheti a sátorfáját

"Közöltük Ádámmal, hogy nem szerepel a szakmai terveinkben - mondta hétfőn a dpa német hírügynökségnek Rouven Schröder, a klub sportigazgatója. - Szerintünk valószínűtlen, hogy megkapja azt a játékidőt ebben a szezonban, amelyben reménykedik. Ami pedig fontos lenne számára a válogatott és a jövő évi Európa-bajnokság miatt."

A 32 esztendős csatárral a klub korábban közölte, a jövőben nem számít rá és jobban tenné, ha új klubot keresne magának. A Mainz futballistái ezt követően sztrájkba kezdtek, megtagadták a részvételt a szerda délutáni edzésen, mert így akartak szolidaritást vállalni Szalaival. A csapat a hétvégén 4-1-re kikapott a vendég VfB Stuttgarttól, majd hétfőn menesztették Achim Beierlorzer vezetőedzőt.

Sport365.hu - "Ragaszkodunk az álláspontunkhoz" - Szalai Ádám ügynöke

"Ragaszkodunk álláspontunkhoz, és el fogjuk érni, hogy Ádám jövő héten újra edzésbe állhasson" - idézte több német médium Oliver Fischert, Szalai ügynökét. - "Nem fog új klubot keresni. Mainz és a csapat részének érzi magát." Rouven Schröder sportigazgató hétfőn közölte, hogy Szalai nem szerepel a szakmai terveikben, és "valószínűtlen, hogy megkapja azt a játékidőt ebben a szezonban, amelyben reménykedik".

Rouven Schröder mainzi sportigazgató a múlt héten azt mondta, a támadó elküldésének hátterében kizárólag sportszakmai okok állnak, a Bild című német napilap azonban másképp tudja. Az újság értesülései szerint Szalai Ádámnak egy elfajult anyagi vita miatt kell új csapatot keresnie, ugyanis a játékostársak által megválasztott tanács tagjaként szót emelt a vezetés ellen, amely a koronavírus-járvány ideje alatt csökkentett béreket nem kompenzálta azóta, holott ebben megállapodtak egymással a felek.

Markus Schütz, a magyar válogatott futballista ügyvédje azt nyilatkozta a Bildnek, vasárnap kérelmet nyújtottak be a Mainznak, hogy Szalai részt vehessen az első csapat edzésein. A múlt héten Oliver Fischer, a csatár ügynöke úgy fogalmazott, a játékos nem keres másik klubot magának, és mindenképpen Mainzban akar maradni. Szalai Ádám tavaly augusztusban tért vissza a Mainzhoz, amelynek színeiben 2010 és 2013 között már futballozott.

Sport365.hu - Újra edzettek a Szalai Ádám mellett kiálló csapattársak

Csütörtökön újra edzettek a német Bundesligában szereplő Mainz labdarúgói, akik azért hagyták ki a szerdai tréninget, hogy kinyilvánítsák szolidaritásukat Szalai Ádámmal, az együttes magyar válogatott támadójával, akivel nemrég közölték, a jövőben nem számítanak rá. A Bild című napilap úgy tudja, hogy a csapat megtagadta a részvételt a szerda délutáni edzésen, hogy ezáltal kinyilvánítsa szolidaritását a magyar játékossal.

Borítókép: Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Videók