„Azzal számolok, hogy a következő szezonban lesznek szurkolók a stadionokban"

A nézők visszatérésével számol a Borussia Dortmund ügyvezető igazgatója.


Hans-Joachim Watzke, a Borussia Dortmund ügyvezető igazgatója úgy gondolja, hogy a Bundesliga következő idényére visszatérhetnek a nézők a stadionokba, az azonban, hogy mikor lehetnek tele a lelátók, még kérdéses a koronavírus-járvány miatt.

"Egyértelműen azzal számolok, hogy a következő szezonban lesznek szurkolók a stadionokban" - mondta a Funke médiacsoport lapjainak kedden, hozzátéve: "a kérdés az, mennyit engedélyeznek majd".

Emlékeztetett rá, hogy a lakosság harminc százaléka már kapott legalább egy oltást, a nyár végére pedig beadják nekik a másodikat.

"Innentől kezdve nem lehet számukra semmit sem megtiltani" - vélekedett Watzke, aki szerint ők már visszatérhetnek majd a normális kerékvágásba.

Az Union Berlin már a most szombati bajnoki zárásra kétezer szurkolót beenged a stadionjába az RB Leipzig elleni mérkőzésre, mivel csökken a koronavírusos esetek száma a német fővárosban. Más klubok azonban egyelőre még nem nyitnak. A Dortmund már biztosan az első négy között végez a bajnokságban, így indulhat a Bajnokok Ligájában.

Borítókép: Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Videók