Az UEFA megbüntette az Union Berlint

Két szektort be kell zárniuk a németeknek.


Szurkolóinak rasszista viselkedése miatt az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szektorbezárással büntette az Union Berlin csapatát a következő Konferencia-liga mérkőzésére.

Az UEFA pénteki közlése szerint a német klubnak a két bezárt szektorban egy olyan molinót kell kifeszítenie, amelyen a "#NoToRacism" szöveg olvasható.

A csoportjában sereghajtó Union Berlin, melyet a Makkabi Haifa ellen 3-0-ra megnyert szeptember 30-i találkozó miatt büntettek meg, legközelebb jövő csütörtökön a négyes holland listavezetőjét, a Feyenoordot fogadja a harmadik számú európai kupasorozatban.

A vendégdrukkerek ugyanakkor a berlini összecsapásra a tervezett 2800 belépőn túl további 2300 jegyet kaptak, amely mind elfogyott, így 5100 szurkoló lelkesítheti a Feyenoordot. A holland klub vezérigazgatója, Toon van Bodegom kijelentette: szerencsére nemcsak problémás szurkolóik vannak, de azért aggódik, hogy minden rendben lesz-e.

"Arra kérünk mindenkit, hogy jól viselkedjen Berlinben, mert ellenkező esetben óriási károkat okoznak a klubnak" -
mondta.

A két együttes múlt csütörtöki mérkőzésén a Feyenoord otthon 3-1-re legyőzte az Union Berlint, ugyanakkor Rotterdamban hetvenöt német szurkolót vettek őrizetbe rendbontás, rongálás, valamint pirotechnikai eszközök birtoklása miatt. A Bundesliga-klub közleménye szerint kaotikus jelenetek játszódtak le a vendégszektor bejárata előtt. A szurkolók a rendkívül hosszú várakozási időre, valamint indokolatlan és túlságosan agresszív rendőri akciókra, illetve önkényes letartóztatásokra panaszkodtak.

Borítókép: Twitter.com/FC Union Berlin

Videók