Aubameyang: 50 gól egy szezon alatt? Miért ne?

A Dortmund-ász Pierre-Emerick Aubameyang (17 meccs, 20 gól) egész Európa legjobb formában lévő gólvágója a számokat tekintve. Jelenleg három góllal jobb Robert Lewandowskinál (Bayern, 15/17), Nemanja Nikolicsnál (Legia, 25/17), és Alex Teixeiránál (Sahtar, 19/17)


"Ha Ronaldo képes 50 gólt lőni egy szezon alatt, én miért ne lehetnék képes ugyanerre?“ - reagált a 26 éves csatár a L’Equipe kérdésére.

Aubameyang 17 tétmeccs alatt 20 gólt szerzett, ennyiszer senki sem talált be az ellenfelek hálójába az őszi-tavaszi rendszerű élvonalbeli bajnokságokban szereplő támadók közül a 2015-2016-os kiírásban. Lewandowskival együtt vezeti a német góllövőlistát (13 találattal). Nem csoda, ha játékjogának piaci ára felkúszott a 35 millió euróig.

„Keményen dolgozom, és örülök, hogy ennek meg is van a látszata. A világ egyik legjobb támadója akarok lenni, ezért imádkozom. Jó úton járok ehhez, de még messze vagyok a céljaimtól" - tette hozzá a futballista.

Ha a Dortmund messzire jut a kupában és az El-ben, akkor - elnézve a formáját - egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy 50 gól közelébe jut a gaboni.

Aubameyang alapcélja egyébként az, hogy a 20 bajnoki gól összegyűljön számára a szezonban, ez volt ugyanis fogadásának tárgya edzőjével, Thomas Tuchellel.

Videók