Alaba már januárban elhagyhatja a BL-győztest?

Az olasz bajnok mielőbb a keretében akarja tudni az osztrákot.


A Mediaset médiavállalat értesülései szerint az olasz bajnoki címvédő Juventus labdarúgóklubja januárban le akarja igazolni az osztrák válogatott David Alabát, a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München védőjét.

A Mediaset beszámolója szerint a 28 éves futballista és ügynöke "előremutató tárgyalásokat" folytat a Juvéval.

Alaba szerződése jövő nyáron jár le a Bayernnél, amellyel a BL-trófea mellett a legutóbbi idényben a német bajnokságot, a Német Kupát, valamint a német és az európai Szuperkupát is megnyerte.

A Mediaset arról írt, hogy a Juventus és a bajor klub között eddig is jó volt a kapcsolat, a 72-szeres válogatott Alaba pedig a balhátvéd posztján felvetődő problémákra jó megoldást jelentene a torinói együttesnek.

Hasan Salihamidzic, a Bayern sportigazgatója szeptember közepén azt nyilatkozta, Alaba szerződéshosszabbításának ügyében nem hajlandók "őrültséget elkövetni", ezzel arra utalt, hogy a futballista és az ügynöke olyan - elsősorban pénzügyi - feltételeket támasztott, amely nem felelt meg a müncheni egyesületnek. Az osztrák válogatott játékos szerződéshosszabbításáról hónapok óta zajlik az egyeztetés Münchenben, de megállapodni nem sikerült a feleknek.

Borítókép: Boris Streubel/Getty Images

Videók