A topcsapatok csalásra készülnek - sajtóértesülés

Egyelőre nem látja Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München elnöke, hogy egyes országok labdarúgóklubjai miként fogják tartani magukat az úgynevezett korrekt gazdálkodás elvéhez, azaz ahhoz, hogy nem költenek többet a bevételüknél.


A német bajnokság harmadik helyén zárt egyesület első embere a Die Weltnek nyilatkozva fogalmazta meg kételyeit arról, hogy az európai szövetség (UEFA) 2013/2014-es idénytől érvénybe lépő irányelve a gyakorlatban miként fog megvalósulni.

- Fel kell készülni az új helyzetre, azt azonban nem látom, hogy hogyan csinálják ezt egyes klubok Angliában, Olaszországban és Spanyolországban. Vajon nincsenek tudatában ennek, vagy nem veszik komolyan az elvárást? - utalt a túlköltekezésre Rummenigge. - A szabályok egy ideje már ismertek, de még nem lehet tudni, pontosan mi történik majd, ha azokat valamelyik szereplő nem tartja majd be. Nyilván lesznek szankciók.

A bajor klub elöljárója ugyanakkor jelezte, hogy nincsenek illúziói, szerinte néhány klub ki fogja játszani a szabályokat, mert "amióta ember az ember, kreativitásról tett tanúbizonyságot". - Meglátjuk, hogy az UEFA tényleg kontrollálni akarja-e a történéseket, és megakadályozza-e majd ezt a fajta kreativitást - tette hozzá.
 

MTI

Videók