A Liechtenstein elleni vb selejtezőn búcsúztatják Joachim Lőwöt

"A válogatott család egy része összejön."


Többek között a világbajnok Lukas Podolski, Per Mertesacker és Sami Khedira is ott lesz a német labdarúgó-válogatott Liechtenstein elleni világbajnoki selejtezőjén, amelynek keretében a német szövetség (DFB) hivatalosan és ünnepélyesen elköszön a Nationalelf korábbi szövetségi kapitányától, Joachim Löwtől.

A meccsre november 11-én kerül sor Wolfsburgban, a vendéglistáról pedig az ugyancsak vb-győztes Benedikt Höwedes beszélt a DFB honlapján szerdán megjelent interjúban.

"A válogatott család egy része összejön. Játékosok, edzők, segítők, akik az évek során kísérték őt és akik sokat jelentenek a számára, akikkel világbajnokok lettek. Lukas Podolski például, vagy Per Mertesacker és Sami Khedira, csak hogy hármat említsek közülük" - mondta Höwedes.

A játékosok a hírek szerint sorfalat állnak majd a trénernek, aki Andreas Köpke kapusedzővel együtt 17 évig dolgozott a DFB-nek. A duó az idei Európa-bajnokság után távozott, munkájuk csúcspontja egyértelműen a 2014-es, brazíliai vb-diadal volt. A most 61 éves Löw 2006-ban vette át a válogatott irányítását, azt megelőzően két évig Jürgen Klinsmann segítője volt.
Nyáron Hansi Flick követte Löwöt a kapitányi poszton, s a Liechtenstein elleni mérkőzésnek már nem lesz tétje, miután vezetésével a német nemzeti együttes már kiharcolta a csoportelsőséget, s ezzel együtt a részvételt a jövő évi, katari világbajnokságon.

Borítókép: Twitter.com/ Joachim Löw 

Videók