A Herthánál megszegték a szabályokat

Egy videó szerint nem tartották be a koronavírus-járvány elleni intézkedéseket.


Egy - azóta törölt - videó tanúsága szerint a Hertha BSC labdarúgócsapatának játékosai nem tartották be a koronavírus-járvány miatt bevezetett egészségügyi intézkedéseket.

Salomon Kalou, a berlini együttes csatára a közösségi oldalán olyan videót osztott meg, amiben játékostársaival az öltözőben beszélget, csapattársai pedig kézfogással és egyéb üdvözlő formákkal köszöntik egymást. A felvételen az is hallatszott, hogy a játékosok a fizetésük csökkentéséről társalognak egymással.

Az azóta letörölt videóban a német Jordan Torunarigha - akit éppen koronavírusra teszteltek - kinevette az egészségügyi dolgozót, aki arra kérte, töröljék a felvételt.
A német bajnokság csapatai ezen a héten szigorú intézkedések mellett kezdhették el a csoportos edzéseket, ugyanis a liga azt szeretné, ha zárt kapuk mögött még ebben a hónapban folytatódhatna a Bundesliga.

A német liga (DFL) élesen kritizálta Kalout, mondván, a felvétel teljességgel elfogadhatatlan. Később a berliniek honlapján az elefántcsontparti támadó közleményben kért elnézést, a klub azonban így is felfüggesztette a játékjogát.

"Az öltözőről készített videójával Salomon Kalou megsértette csapatunk alapvető szabályait. Úgy viselkedett, hogy az nem méltó a helyzethez, és nem reprezentálja a klub viselkedési normáit" - írta a klub. A felfüggesztés azt jelenti, hogy a játékos nem vehet részt a csapat edzésein.

A DFL és a német szövetség az edzések újraindulása előtt közösen kérte a játékosokat a szociális távolságtartásra, és arra, hogy ne az edzőközpontok közös helyiségeiben, hanem otthon öltözzenek át.

A 36 német klubnál eddig összesen 1724 koronavírus-tesztet végeztek el, ezek közül tíz lett pozitív. 

Borítókép: City-Press via Getty Images

Videók