"A futballnak folytatódnia kell"

Határozott véleményen van a német szakember.


Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München vezérigazgatója azt állította, hogy a futballnak sportos és gazdasági okokból kifolyólag muszáj folytatódnia.

A Bayern München játékosai újrakezdték az edzéseket, kezdetben kisebb csoportokban, de remélik, hogy fokozatosan visszatérhetnek a normál helyzetbe. Mindössze már csak a német kormány jóváhagyására várnak, hogy folytathassák a játékot.

"Három napig kis csoportokban edzettünk, tiszteletben tartva az egészségügyi protokollt" - mondta Rummenigge. "Németországban a hipotézisek egyike a május 9-i folytatás, ám még nincs döntés az ügyben, mérlegelni kell a helyzetet. Két okból is fontos, hogy visszatérjünk a pályára: Az első a sportra való tekintet, hogy eldőljön kik a bajnokok, kik a kiesők és így tovább. Majd van a gazdasági oldala, ami a televíziós társasági jogokra vonatkozik, amik nagy hatással vannak a klubok bevételeire. Várjuk tehát a kormány jóváhagyását."

A korábbi kétszeres Aranylabdás labdarúgó szerint a futball az elmúlt tíz évben meghaladja a lehetőségeit.

"A labdarúgás az elmúlt években folyamatosan növeli a költségeket. A klubok minden kockázatot vállaltak, ilyen időkben már csak a pénz számít."

Forrás: football-italia.net
Borítókép: Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Videók