A duplázó Szalai Ádám lett a Hoffenheim legjobbja

A whoscored.com statisztikája alapján holtversenyben a magyar válogatott támadó lett a Mainz elleni mérkőzés legjobbja.


 

Ahogy arról szombaton beszámoltunk, Szalai Ádám duplázott a Mainz ellen, ezzel öt hónap után ismét gólt szerzett a Bundesligában. A magyar válogatott támadó a statisztikai alapon is a mérkőzés legjobbja lett. 
 
 
„Gyorsan megszereztük a vezetést, de sokáig maradt az egy nullás eredmény. Ahogy telt az idő, a Mainzon nőtt a nyomás. Nagyon jól játszottuk a kontrajátékunkat, és nagyon jó döntéseket hoztunk a támadások végén. Ez volt a győzelem kulcsa, a sikert pedig most csak ki akarom élvezni” – nyilatkozta Szalai Ádám a Hoffenhiem honlapjának. 
 
A whoscored.com statisztikája alapján holtversenyben a magyar válogatott támadó lett a mérkőzés legjobbja, 8,5-ös osztályzatot kapott a Mainz ellen nyújtott teljesítményére, csakúgy, mint csapattársa, Niklas Sule. A lefújás után csapattársai is méltatták a magyar támadót, de már a pályán is kivehető volt, hogy örülnek a Szalai-góloknak. 
 

Nagy Ádám kiharcolt egy kiállítást, Hamsik és Mertens triplázott " NEMZETKÖZI FOCI › Olasz foci

„Külön örülök Marco és Ádám góljainak. Mindketten teljes bedobással dolgoznak az edzéseken, és most megmutatták, mi van bennük” – nyilatkozta a mérkőzés első találatát jegyző Mark Uth.
 
Szalai Ádámnak a két gólja mellett (két kapura lövésből) volt három kulcspassza is. Passzainak 77,8 százaléka ment társhoz, nyert egy légi csatát és egyszer szerelt is. 
 
 

Videók