A Bayern sztárja páros lábbal szállt bele mindenki előtt Nagelsmannba

Sadio Mané egyáltalán nem volt elragadtatva korunk egyik legtehetségesebb edzőjétől.


 Újabb részletek szivárogtak ki a Bayern München öltözőjéből, ami alapján egyáltalán nem volt harmonikus a kapcsolat az edző és klub játékosai között. A két részre szakadt öltözőben Sadio Mané volt az egyik, akinek jelentősen megromlott a viszonya Julian Nagelsmannal, de Joao Cancelo sem rajongott érte.

A szenegáli világklasszist a Bild szerint kifejezetten rosszul érintette a mindössze nyolc perces szereposztás, ami a PSG elleni visszavágón neki jutott. Mané mindenki előtt állt bele a fiatal edzőbe az egyik edzésen, és dühösen kérte rajta számon a kevés játékidőt. Ez az eset csak újabb „sokkot” okozott az öltőben, mert a bajorok futballistái közül többen úgy érezték, hogy a Liverpoolból nyáron szerződtetett támadó megfélemlítette a tőle alig pár évvel idősebb németet.

A képlet innentől már mindenki előtt ismert: Julian Nagelsmannt a Bayer Leverkusen elleni 2-1-es vereséget követően pár nappal kirúgták, helyére Thomas Tuchel érkezett leghűségesebb szárnysegédjével, Lőw Zsolttal az oldalán.

Érdekesség az elsőre még külső szemmel hihetetlennek tűnő menesztés kapcsán: a müncheniek legutolsó tíz Bundesliga mérkőzésükből mindössze ötöt nyertek meg, míg 25 meccset követően csak 52 pontjuk van. Noha lemaradásuk egyetlen pont az első Dortmundhoz képest, akikkel hétvégén hazai pályán játszanak rangadót, utoljára akkor voltak ilyen pocsék mutatóik, amikor Jürgen Kloppék a sárga-feketékkel elcsaklizták a 2011/2012-es szezonban a bajnoki címet.

A kérdés már csak az, hogy a történelem ismételi önmagát, vagy Tuchel visszahódítja a német rekordbajnok becsületét?

Borítókép: Getty Images /  Joern Pollex/Bundesliga

Videók