A Bayern soha nem fogja meneszteni Guardiolát

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München ügyvezető elnöke a Morgen Postnak nyilatkozva jelezte, hogy Pep Guardiola vezetőedző alatt nem fog inogni a kispad.
A bajorok az előző két világbajnokságot követően nem szerepeltek túl fényesen, és mindkét esetben edzőmenesztésre került sor, 2007 januárjában Felix Magathnak, 2011 áprilisában Louis van Gaalnak köszönték meg a munkát. Újságírók felvetették, hogy megint visszaeshet a csapat teljesítménye, de nem csak a fáradtság miatt: mivel a nemrég véget érő brazíliai vb-t a németek nyerték, ez a motiváció alábbhagyását is okozhatja. Akárhogy is lesz, Guardiola biztonságban érezheti magát Rummenigge nyilatkozata alapján.

"A Bayern München soha nem fogja meneszteni Pep Guardiolát -
hangzott el a vezetőtől. - Ezt írásba adhatom nektek. Szerződése lejártáig, 2016. június 30-ig biztosan ő lesz az edzőnk."

"Kétségtelen, hogy a játékosoknak nem könnyű a vb miatt megrövidült nyári szünet után újra elkezdeni a munkát, de szerencsére egy olyan trénerünk van, aki nagy nyugodtsággal birkózik meg a helyzettel. A héten azt mondta nekem, hogy tudja, mit kell tennie, és hogyan kezelje a szituációt, amit jól ismer, hiszen Spanyolország 2010-ben megnyerte a vb-t, és a játékosok alig pihentek a Barcelonához való visszatérésük előtt."

Videók