"A Bayern még messze van attól, hogy övé legyen Hummels"

A Dortmund hajlandó ugyan tárgyalni a Bayernnel Mats Hummels átigazolási ügyében, de egyelőre semmi garancia nincs arra, hogy már ezen a nyáron elengedi a Münchenbe vágyódó védőt.


"A Bayernnek teljesítenie kell a feltételeinket, és egyelőre messze vagyunk ettől" - nyilatkozta Hans-Joachim Watzke a dortmundiak honlapján egy nappal azután, hogy hivatalosan is megerősítést nyert a világbajnok középhátvéd távozási szándéka.

A pletykák szerint a BVB akár 40 milliót is elkérne a bajoroktól, dacára annak, hogy a 27 éves játékos csak jövő nyárig rendelkezik élő szerződéssel.

Amennyiben nem kapnak elfogadható ajánlatot a dortmundiak, abban az esetben Hummels sorsa Lewandowskiéhoz hasonlóan alakulhatna, vagyis csak további egyéves szolgálat után, kontraktusa lejártakor igazolhatna az FCB-hez.

Thomas Tuchel vezetőedző pénteki sajtótájékoztatóján nem tagadta csalódottságát Hummels bejelentése után, ugyanakkor hangsúlyozta, igyekszik profi módon kezelni a helyzetet.

Tuchel mihamarabbi megoldást sürgetett annak érdekében, hogy tudják, számolhatnak-e Hummelsszel az új szezonban vagy sem.

Videók